Dagens shoppingtips!

16 15 13 09

Vinröda strumpbyxor är hetast just nu, finns att köpa på H&M, och säkert ett par ställen till.

Försoning




Förenade av kärlek,
Åtskilda av rädsla,
Räddade av hoppet.

To be or not to be



Preppy. Då tänker jag Audrey Hepbrun och Charlotte i Sex an the city, någon mer kan jag för tillfället inte komma på. Jag tycker att det är svårt att definiera min egen klädstil, jag är nog varken eller. Jag tar helt enkelt på mig det som jag har lust för, ibland när jag känner mig för att vara lite preppy så är jag det, och när jag känner för att vara något annat så är jag det istället. I sex and the city skulle jag nog vilja säga att Charlotte har snyggast klädstil och Carrie ligger tvåa. Carrie är väldigt flummig och ibland är hon helt enkelt klockren. To be or not to be preppy? that is the question.

Vad är folklore



Höstens och vårens nyckelord: folklore. Nu undrar ni säkert vad det betyder, och en del kanske redan vet, men jag borde iallafall kunna försöka förklara. Begreppet folklore är inte så gammalt som det låter, det skapades 1846 av engelsmannen William Thoms.
Folklore är ett ord som sammanfattade vad en gruppering ingom de tidiga 1800-talets intellektuella tyckte var intressant hos landsbygdens underklass; estetiska uttrycksformer som föreföll genuina och ursprungliga. I mode världen är folklore representerad i mönster (estetiska uttrycksformer), tillexempel Odd Molly, och den större delen av Gucci's höstkollektion. Om ni förstår vilket slags mönster jag menar så lär ni lägga märke till det i de flesta butiker, jag har tillexempel en klänning från Zara som är folklore, och en blus från Polen.

Sjukling



Har inte varit särskilt bra på att blogga de senaste dagarna, på grund av diverse anledningar. Men den största är nog att min förkylning gick över till feber, dvs en riktig förkylning, och ingen rolig en. Känner mig forfarande hängig och jag har ont i halsen och är snuvig. Blablabla, ni läser inte den här bloggen för att veta saker om mig, ni läser den för att veta saker om mode, och jag har bara en sak att säga: FOLKLORE.


London



Jag är så avundsjuk på blondinbella som är i London med sin pojkvän just nu. En så otroligt mysig stad med många fina gator med gamla hus. Jag älskar London, har dock bara varit där en gång och då när jag var där tyckte jag att det var toppen. London verkar också vara den mysiga staden att åka till under hösten, kanske också Paris men där har jag inte varit ännu. Nästa resemål för mig blir Köpenhamn, längtar!

27/9


Pride;bilder

     

Jackets



Coola jackor från Topshop. Skulle gärna vilja ha dom båda hängandes i min garderob!

Inspark 08



Haha, galet. Väldigt trevlig hemma hos nina och elise i gamla stan igår, innan vi åkte vidare till hötorget. Kaos, många som trängdes och knuffades, stod i kö i cirka en och en halv timme, inte lika roligt. Många var däremot väldigt roligt utklädda, och bilder som togs hemma hos nina och elise kommer senare! :)

Idag fyller jag föresten år, så nu ska jag firas.

Imorgon Pride

Agyness Dean hade passat perfekt, iallafall så hade hon kunnat komma på en grym outfit.

Imorgon, dvs den 24 september har vår skola insparksfest. Temat för tvåorna är Pride festivalen, haha ska bli kul. Jag funderade länge på hur jag skulle klä mig men nu vet jag. Jag ska ha på mig ett par illrosa leggings, ett svart linne som går precis över baken, ett silvrigt halsband (ni vet dom som man får på gröna lund och dom även delas ut på Pride), sedan ska jag måla en regnbåge ovanför mitt bröst och ha lös-ögonfransar, det kommer bli grrrrymt!


Dagens outfit 23/9

Idag hade jag på mig:
Grå klänning med knappar i ärmar och vid bröst, H&M
Vinröda strumpbyxor (första gången jag testar och fint var det), H&M
Skinnjacka, Zara
Svarta lackade ballerinas med nitar på, Zara

Ni borde testa färgade också, det är gymt fin just nu med vinröda och lila, passar nog som bäst till grått och svart.


Teardrops on my guitar



Sugna att se på film? Se då "Into the Wild", just nu en av världens bästa filmer, jag älskar den. Vill dela med mig av den här underbara låten.

Pennkjol, that's it





Jag har fått en grej för pennkjolar, dom är bara så snygga, och dom går ihop till allt. Stilrent och klassiskt. Lindsay Lohan är grymt snygg i sin pennkjol matchad till en svart skjorta, och raybans, snyyyggg.

21/9


Love it






Dagens vill ha 21/9



Idag så jag Elin Kling på bussen med hennes pojkvän, coolt par! Gårdagen var mycket trevlig, några bilder dyker upp senare, och det var kul att många tyckte att min klänning var söt. Angående bilden, Mischa Barton har exakt en sån kjol jag vill ha. En rutig, i volang, med knästrumpor, ME LIKE.

Tårtkalas



Idag jag ska fira min födelsedag som är om exakt 5 dagar, dvs den 25 september. När jag var liten hade jag barnkalas typ varje gång jag fyllde år, med jättefina dekorerade tårtor som min mamma hade bakat, ballonger, jirlanger, ja allt som man hade under ett barnkalas. Idag ska jag ha ett sådant, det ska bara finnas tårtor och godis, och sen läsk såklart. Ja vad blir då kvällens outfit, jo, en jättesöt klänning som min mormor hade när hon gick på bal när hon var lika gammal som mig. Svårt att beskriva hur den ser ut, därför kommer bilder senare som kommer tas under kvällen.

Svar till Jennifer

Hej!
först vill jag bara säga tack för alla fina saker du sa om min blogg, det uppskattas verkligen :)
Det varierar lite från år till år hur mycket poäng man måste ha, och det beror också på vilken linje du väljer. Natur har nog alltid som högst poäng, brukar ligga runt 320 tror jag, och sam runt 280/90, men som sagt, det varierar från år till år. Men om man väljer VRG odenplan så vet man också att dom brukar ha höga intagningspoäng, och då satsar man mycket i högstadiet, jag gick ut med 290 poäng. Ja det är ganska mycket press, men på vrg rydberg går det i vågor, under en period har man mycket prov och under annan inte alls så mycket. Om man är målmedveten, tycker om att gå i skolan och vill satsa mycket så klarar man av pressen. Mina pluggtips är: börja alltid i tid, sitt aldrig kvällen innan, om du har mycket sidor att läsa inför ett prov så tar du en bit i taget, och repterar dagen innan provet. Det är många som får MVG på vrg, men ett VG är inte heller dumt, det måste man nog komma ihåg. Nej jag har faktiskt aldrig haft det där "tv problemet", jag lär mig faktiskt ingenting om man jag sitter framför tv:n för då koncentrerar jag mig inte på det jag egentligen borde göra. Det enda tipset jag kan ge dig är att helt enkelt stänga av tv:n, sätta dig antingen i köket eller vid ditt skrivbord och tänkta att nu ska du plugga, och sen kan du ta en paus. Du säger att du tänker "nej men jag gör det lite senare", det är absolut inget bra, du borde göra dina läxor så fort du får dom, på det sättet slipper du tänka på dom sen.


Hoppas att jag har varit till någon hjälp, och kanske för andra läsare :)

Kram.


18/9


Hetaste just nu

 


Vem är hon, denna Alexa Chung? Helt plötsligt, för mig iallafall, har hon poppat upp i modevärlden. Hon har grymt snygga kläder och hon hänger med Pixie och Peaches Geldof, inte så konstigt.

    

Vårdrömmar





Som skapade för mig, jag älskar ju blommor. Luella Bartleys vårkollektion är en stor skillnad jämfört med höstkollektion då det var chic grunge som gällde. Nu är det lite tufft blommigt, I love it.

Från lördags



Jag och Erik hos Filippa. Där ser ni även klänningen.

NY is fashion


 


Tidig vår

       

Haha lite för tidigt för att tänka på vårkläder, men kunde inte låta bli att lägga in Ralph Lauren's vårkollektion, för den är ju så snygg!


Dagens outfit 14/9



Kirsten Dunst är mycket snyggt höstklädd, jag gillar de chokladbruna uggsen till vänster. Och apropå uggs, är dom fina eller inte? dom ser väldigt mysiga ut iallafall och jag funderar på att ha ett par i höst, Mathilde i PK-huset har grymt fina färger, och jag gillar de låga uggsen.

Söndag och förkyld



Jag löste klädkrisen i fredags och lånade en klänning av marcia, den var i siden och hade tre olika färger (från gina tricot). Lite bilder kommer nog senare. Just nu sitter jag hemma hos david och passar på att blogga lite medans han lagar mat, och han laddade även ner Atonement åt mig, nu ska jag bara tvinga honom till att se den med mig. Om ni inte har sett filmen så se den!

Ett vanligt problem



Jag orkar inte. Det är så jobbigt det här med vad man ska ha på sig på vissa tillfällen, för det första vill man ha något nytt, något som man känner sig snygg och bekvämt ut, det ska passa själva tillfället och det ska helt enkelt vara rätt outfit. Som nämnt i ett tidigare inlägg så ska jag till Filippa på lördag, och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, det kanske blir en lila tubtop klänning, men den är inte så särskilt ny, fast iof har jag inte använt den så mycket. Aja, det var dagens problem, och lär vara fram tills lördag. Ibland är fashion jobbigt. Kändisar har nog aldrig sånna här problem, dom kan ju köpa typ 3 klänningar varje dag, och mer. Lindsay Lohan har många fina klänningar, önskar att jag också hade dom.

Mode är svårt

Jag orkar inte. Det är så jobbigt det här med vad man ska ha på sig på vissa tillfällen, för det första vill man ha något nytt, något som man känner sig snygg och bekvämt ut, det ska passa själva tillfället och det ska helt enkelt vara rätt outfit. Som nämnt i ett tidigare inlägg så ska jag till Filippa på lördag, och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig, det kanske blir en lila tubtop klänning, men den är inte så särskilt ny, fast iof har jag inte använt den så mycket. Aja, det var dagens problem, och lär vara fram tills lördag. Ibland är fashion jobbigt.

Blomdoft



Sommaren tog slut så snabbt... bring it to me back

Dagens vill ha 9/9



Så söta ballerinas från Marc Jacobs. Och visst är bilden cool, "mus"ballerinas.

Leather leggings?



Vågar man köra på dom i vår? Jag är tveksam, dom ser grymt snygga ut på Sofi Fahrman bland annat. Men kanske ska man prova i butiken ändå, hur bekväma är dom egentligen? det är jag nyfiken på. Vad tycker ni, hit eller miss med läder leggings?

School girl



Hon lär ju vara det perfekta idealet för "skolflickan", jag vet att jag själv inspireras mycket av henne, och det gör nog många andra också. Jag har tillexempel börjat använda diadem väldigt mycket, klänningar och kjolar föredrar jag också nu före jeans. Skjortor är också en favorit.

Snart lördag


Vill ha Lindsays frisyr och klänning på lördag, perfekt!

Äntligen kan jag använda min bärbara dator igen, så himla bekämt! Nu slipper jag sitta på pappas och kan vara ensam på mitt rum istället. Känns mer roligt att blogga då, snart är skoldagarna slut, det går så himla snabbt! Nu längtar vi tills på lördag, för då ska ännu ett 18års barn firas, eller ja, barn och barn.. Filippa heter hon iallafall, haha! och veckans fråga blir nog också "vad fan ska jag ta på mig?!", hm får nog fundera på det ett tag till.

Måste dela med mig av dagens låt: Booty luv - Some kinda of rush

8/9


Marie Antoinette feber



Haha vet att jag aldrig har bloggat om möbler, men jag var bara tvungen att lägga in denna underbara soffan. Om ni skulle kliva in i mitt rum nu skulle ni tänka "prinsessa, marie antoinette och blommigt", och kanske är det så jag också vill ha det. Om jag kunde ta bort möbler och sen lägga till skulle den här soffan definitivt vara en av dom. Så perfekt, så marie-antoinette!


Dagens vill ha 7/9



Åh vilken rosa marie-antoinette dröm, perfekt party väska.
Du hittar den på Asos.com

Sko'n

Sam Edelman Boots


Denna "indian" sko är det som jag menar, visst är den snygg? fast jag vill ha den i brunt.

Vit indian



Inspireras mycket av detta foto, tyckte att det var snyggt med vit klänning tillsammans med ett par bruna "indian" skor, jag ska köpa ett par att ha i höst, inte direkt sånna som på bilden utan de andra indianskorna, ni vet säkert vilka jag menar, låga stövlar utan klack med fransar på sidorna, sist jag såg dom så var det på H&M.

Kul lördag


Marcia och jag


Marcia, jag och 1:a födelsedagsbarnet Carolina till höger


Jag och David, haha visst matchar vi varandra i vit skjorta


Jag och Helena (inte ett födelsedagsbarn)

Tre födelsedags fester att gå på, och kul var det. Här har ni lite bilder att titta på! Bytte outfit två gånger den kvällen, först hos Carolina hade jag pennkjol och vit skjorta, senare under kvällen hade jag en svart tubtop klänning från H&M. Klassiskt och snyggt!

In under kjolen


Alla kjolar finns att köpa på net-a-porter.com

Jag tror helt klart mer på kjolar i höst än klänningar. De snyggaste kjolarna är oftast dyra, här är 5 stycken som jag gärna skulle vilja bära. De två högst upp är Chloé och Miu Miu, och de andra är Luella och Marc by Marc Jacobs. Vad tror ni, klänning eller kjol?

Gucci campaign

      

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Gucci har nog världens finaste kampanj foton. Kläderna, modellerna, omgivningen.. allt ser så perfekt ut och visst vill man köpa kläderna när man tittar på dom? Det är ju det som är själva meningen, men jag kan inte hjälp att njuta av mer än bara kläderna, fotona är bara i sig så vackra.

4/9


Dagens vill ha 4/9



Mycket plugg i skolan just nu, och sena dagar. Hinner inte blogga så mycket, vilket är tråkigt. Har däremot en del saker att se framemot i helgen, allt skulle bli en gnutta bättre ifall jag hade den här vrålsnygga, mycket enkla tröjan från YSL. Den ser så mysig ut. P.s, spana in Sofis Fahrmans "snapshots", en "bildblogg" eller vad man ska kalla det.. åh om ändå jag kunde fotas bredvid MaryK Olsen.

Acne favoriter







Slappt, skönt, stilfullt.

Dagens vill ha 1/9



Uberfantastisk klänning från Temperley London, finns att köpa på net-a-porter.com.

Simple but stylish





Kavajen på och så är allt klart, har du ingen egen så låna morsans.


Street style

   

Låt inspirationen flöda fashion people.

Polen 08








Two things



Glada koftan och diskreta kjolen, två plagg från H&M som jag vill ha i höst.

Måndag



Snygga höstkläder från Missoni, nu längtar vi till att få bära årets hösttrender.

Segt, sitter hemma just nu, 1 timme och 40 minuters håltimme är inte roligt när man slutar 5 i 4. Sista lektionen blir franska på jarlaplan, och nej jag är inte särskilt bra på franska. Lyckades med att skrapa fram ett VG i år 1, men nu blir det nog lite tuffare. Jag längtar faktiskt till hösten, när det kan vara sol och det är riktigt kallt ute och man går invirad i en halsduk och snygga stövlar. Höstpromenaderna kan vara höjdpunkterna September och Oktober månad.

RSS 2.0